Saç Nasıl Uzar?

29/08/2017 / Saç Uzatma
Saç Nasıl Uzar?

Saçlarınızın hızlı uzamasını istiyorsanız yapmanız gereken bir takım uygulamalar ve uygulamanız gereken bazı kürler ve var.

Her insanın saçı aynı oranda ve eşit hızda uzayamaz. Saç uzaması hakkında genel bir bilgi vermek gerekirse, saçın belli bir uzama ve dinlenme süresinin olduğunu söyleyebiliriz. Genele vurulduğunda saçlar 5 sene boyunca uzar, sonrasında da bir dinlenme sürecine girer. Dinlenme sürecinde saç dökülmesi de artabilir. Fakat endişelenmeyin. Herkes bu süreci yaşıyor. Ancak, uzama sürecini hızlandırmak istiyorsanız bazı uygulamalar oldukça fayda sağlayabilir.

Saç Masajı Önemli

İlk olarak saçlarınıza her duşta masaj yapmayı ihmal etmeyin. Saç diplerinize yaptığınız masaj kafa derinizin rahatlamasını sağlar. Ayrıca saç köklerinizden uçlarına varana kadar düzenli olarak masaj yaptığınızda günün stresini de uzaklaştıracak ve daha ılımlı biri haline geleceksiniz. Saç kökü deyip geçmeyin. Masajla hem saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilir, hem de stresten kurtulabilirsiniz.

Kırıklardan Kurtulun

Saçlarımızı kestirmekten korksak da düzenli olarak uçlarından kestirmemiz gerektiğini unutmayın. Kuaföre gittiğimizde sadece uçlarından aldırmak istesek de bir karış saçımız gitmiş olarak salondan çıkabiliyoruz. Durum böyle olunca da saç kestirmek kâbus haline gelebiliyor. Siz siz olun kuaför seçiminize dikkat edin ve sadece kırıklarını aldırmaya gittiğiniz saçınızın yarısını orada bırakmayın. Kestirmesem olmaz mı diye düşünüyor olabilirsiniz. Ne kadar iyi bakarsanız bakın saçlarınızın uçlarında kırılmalar meydana gelir. Köklerinden beslenen saçlarınız tüm saçı beslemek için daha fazla uğraşır. Kırıklarınız ne kadar çok olursa saçlarınızın kendini beslemesi de bir o kadar zorlaşır. Bu nedenle 3 veya 4 ayda bir saçlarınızı bir parmak dediğinizde bir karış kesmeyecek kuaförünüze giderek kestirmeyi ihmal etmeyin.

Krem ve Maske Kullanımı

Saç kremleri saçlarınızı besleyerek tarandığında oluşacak yıpranmaları en aza indirir. Ayrıca parlak bir görünüm sağlar. Doğal yağ dengenizi korumak istiyorsanız saç kremlerinden vazgeçmeyin. Yıkadıktan sonra kullanılan saç kremi benzeri HC Ovex gibi saç maskelerini de deneyebilirsiniz.

Saç Şekillendiriciler

Saçlarınızı kısa bir sürede hızlıca uzatmak istiyorsanız saç şekillendirme aletlerinden bir süre uzak kalmanız gerektiğini de üzülerek söylemek durumundayız. Yüksek ısı ile saçlarınızı kolayca şekillendirebilirsiniz. Ancak yüksek ısı aynı zamanda saçlarınızı da yüksek oranda yıpratır. Eğer bu cihazları kullanmadan saçlarınıza şekil veremiyorsanız mutlaka ama mutlaka saç koruyucu doğal içerikli bakım ürünlerini tercih edin. HC Complex size bu noktada yardımcı olabilir. Şekillendirme sırasında ise HC Tria Kolay Tarama Spreyi'ni tercih edebilirsiniz.

Sıcak Suya Dikkat

Duşlarınızı sıcak suyla almamaya özen gösterin. Sıcak su hem teniniz hem de saçlarınız için yıpratıcı olabilir. Tüm duşu soğuk su ile yapamıyorsanız en azından duş bitiminde saçlarınızı birkaç saniye de olsa soğuk su ile durulayarak tamamlayın.

Beslenme

Saçlarınızın hızlı uzamasını sağlamak için saçlarınıza direk uygulayacağınız kürlerin yanı sıra beslenmenize de ekstra dikkat etmeniz gerekir. Protein ağırlıklı beslenmeniz ve C ile E vitaminlerinden zengin besinleri gün içerisinde mutlaka tüketmeniz gerekir. Yumurta bunun için en yararlı olacak besinler arasında sayılabilir. Biotin bulunduran besinleri de tercih etmek de sağlıklı ve hızlı uzayan saçlara kolayca kavuşmanıza yardımcı olabilir.

Yıpratıcı Etkileri En Aza İndirin

Sıra geldi en ilginç bilgiye. Saçlarınızın hızlı uzamasını istiyorsanız yıpranmasını da en aza indirmeniz gerekir. Uyurken kullandığınız yastık kılıfları bile saçlarınıza zarar verebilmekte. Pamuk yastık kılıfları yerine ipek yastık kılıfları kullanırsanız saçlarınızın yıpranmasını da engellemiş olursunuz.