Çabuk saç uzaması için bilmeniz gerekenler

26/07/2017 / Saç Uzatma
Çabuk saç uzaması için bilmeniz gerekenler

Saçlarınızın daha hızlı ya da yavaş uzaması, vücut kimyanızın dengesiyle doğrudan ilişkilidir. Bir noktadan sonra saç uzaması mutlaka yavaşlar. Kısa sürede saç nasıl hızlı uzar diye merak ediyorsanız sabır ve iyi bakımın saç uzamasında en önemli etken olduğunu bilmeniz gerekir.

Öncelikle kırık saç uçların temizlenmesi çok önemlidir. Bu sebeple kuaförünüze giderek kırılan saç uçlarından mutlaka kurtulun. Doğru saç bakım ürünleri, şampuan ve saç kremi kullanarak hem kırık uçların önüne geçebilir hem de saç uzama hızını doğrudan etkileyebilirsiniz.

Saç nasıl çabuk uzar? sorusunun bir diğer cevabı ise dengeli beslenmedir. Sağlıklı ve uzun saçlara sahip olmak için gereken vitaminleri dietinize eklemelisiniz. Unutmayınki, saçlarınız doğal tellere sahiptir ve bunlar genel vücut sağlığınızın ve bu yönden iyi olmanızın bir yansımasıdır. Vücudunuza iyi bakmadığınız, yani genel sağlığınıza dikkat etmediğiniz takdirde, saçlarınız da arzuladığınız gibi sağlıklı görünmeyecektir. Bu sebeple vücudunuza iyi bakmalı, doğru ve düzenli bir saç bakım programı uygulamalı ve beslenmenize daha fazla vitamin katkısı sağlamalısınız. Bu hususlara dikkat ettiğiniz takdirde saçlarınızın harika bir görünüme kavuştuğunu siz de göreceksiniz.

Saç uzamasını engelleyen faktörler; öncelikle kırılma, uçuşma ve kırık uçlardır. Siz uyurken dahi saçlarınızın kırılmasına sebep olabilecek bir çok etken vardır. En çok yaşananlar yanlış fırçalama ve yıkama, uçlarını gereken sıklıkta aldırmamadır. Yanlış saç şekillendirme, yanlış beslenme ve huzursuz uyumak da saçta kırılmasına neden olabilir. Kimi zaman insanların saçlarına iyi geleceğini düşündükleri şeyler daha çok zarar verebilir. Yanlış saç bakım ürünlerinin ya da kimyasal içerikli ürünlerin kullanımı bunlara iyi birer örnektir. Doğal ve kaliteli bakım ürünleri uzun, güzel ve sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar.